Badderen

Voor een Gloster is badderen heel belangrijk. Het is goed voor hun hygiëne en krijgen daar soepele en parasietvrije veren van en het bevordert de conditie.

Een Gloster houdt er van om elke dag in bad te gaan. Als een vogel gezond is zal deze altijd in bad gaan, ongeacht of het zomer of winter is.

Wij geven de vogels elke dag een schoon bad. Deze wordt tussendoor verschoont voor een 2e ronde.Het tussendoor verschonen is alleen nodig bij een groot aantal vogels. We laten de bak niet de hele dag staan. Als de vogels klaar zijn met badderen halen we deze meteen weg.

We gebruiken sinds kort een afwasbak met een hoge rand. De reden hiervoor is dat het verblijf dan niet helemaal nat wordt. Tijdens het badderen spetteren de vogels flink in het rond. De hoge rand zorgt ervoor dat de spetters in de bak blijven.

Glosters in bad

Wanneer de vogels aan het broeden zijn zitten alle stellen vast in kleinere kweekruimtes. Aan de kweekruimtes hangen wij elke ochtend een badhuisje op ( zie foto hieronder). Deze halen we zodra de vogels in bad zijn geweest weer uit. Op het moment dat er jongen zijn die op het punt van uitvliegen staan, doen we een heel klein laagje water in het badhuisje en houden we vooral de jongen goed in de gaten. Dit omdat de kans bestaat dat de jongen rechtstreeks het badhuisje in kunnen vliegen en dan in een te vol bad verdrinken.

Door het water gebruiken wij fijn badzout voor duiven. Dit is verkrijgbaar bij o.a. Ranzijn of de dierenwinkel.

30 dec, 2010